Vabiola

Wat is VABIOLA?

Vabiola is een internationaal samenwerkings- en deelproject voor de verbetering en erkenning van de taalkundige en interculturele achtergronden van leerlingen van 6 tot 18 jaar. . In het kader van de totstandbrenging van een Europese ruimte voor onderwijs en opleiding wordt het project ondersteund door Erasmus + France – dat het project sinds november 2021 financiert – en heeft het PFUE-label gekregen (Frans voorzitterschap van de Europese Unie).

Op basis van de aanbevelingen van het ERK (Europees Referentiekader), wil het Vabiola-partnerschap een gemoderniseerde versie van het Europees Taalportfolio, ELP (European Language Portfolio), aanbieden door het een nieuwe digitale dimensie te geven. Op die manier wil het het collectieve bewustzijn van de troeven van meertaligheid en de betrokkenheid van ouders aanmoedigen, met name de ouders die het verst verwijderd zijn van de school en de onderwijstaal/talen.

Geboren uit de alliantie van de expertise van 6 partners: de academische regio Auvergne Rhône-Alpes (DRAREIC, CASNAV, EAFC), de INSPE van Lyon, de onderwijsafdeling van de Valle d’Aosta, de vereniging Dulala, de Universiteit van Aveiro, de Universiteit van Thessaloniki, de Arteveldehogeschool van Gent, omvat het partnerschap ook een geassocieerde partner : de vereniging Bilingualism Matters. De partners hebben toegezegd om tegen november 2024 het volgende te produceren:

een onderwijsgids met een overzicht van de portfoliobenadering van meertaligheid van leerlingen in Europa;

een applicatie aangepast voor smartphones om de meertalige en multiculturele ontwikkeling van leerlingen te bevorderen;

een trainings- en ondersteuningsmodule voor het gebruik van de applicatie.

Lees verder

Previous :

Volgende pagina:

Nationale Bijeenkomst van Kunstjuweliers. Vertegenwoordiging van de werkgroep Ambachten.
Het netwerk wordt geconsolideerd met de oprichting van verkoopruimtes die de lokale knowhow bevorderen.
We organiseren ons steeds beter; Wij innoveren ook!

12:13 – 22-01-21

Laguiole

Innovatie, netwerk

reseaudesbijoutiers.fr

Tom ABORI

CMA AURA-gemeenschap